Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μπαλίτσες μερέντας με επικάλυψη σοκολάτας.

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα βανίλιας ή περίπου 300 γρ.
160 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα
180 γρ. μερέντα
225 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ κακάο
160 γρ λικέρ φουντούκι ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
250 γρ. κουβερτούρα

Αλέθω τα μπισκότα στο blender . Ρίχνω σε μπολ και προσθέτω τα φουντούκια, τη μερέντα, τη ζάχαρη, το κακάο, το λικέρ και ανακατεύω καλά. 




Πλάθω τη ζύμη σε μπαλάκια και τα απλώνω πάνω σε λαδόκολλα.




Λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και βουτάω μέσα τις μπάλες μέχρι να καλυφθούν. Απλώνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζω με τριμμένο φουντούκι.





Βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν. Διατηρώ στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές κουτί για 2-4 εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου