Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα κέικ

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. ζάχαρη
6 αυγά ( τα ασπράδια μαρέγκα)
250 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
150 γρ. αμυγδαλόσκονη
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκάλι


Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτω έναν έναν τους κρόκους. Προσθέτω τις βανίλιες, το μπέϊκιν, την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Βουτυρώνω μια φόρμα και βάζω το μείγμα μου, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. 

Υλικά για το γλάσο:

250 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ χυμό λεμόνι (μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο)
2 βανίλιες
1 ασπράδι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει το μείγμα μου λείο και ομοιογενές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου