Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Cake γιαούρτι με σαγκουίνι.

Υλικά:

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη + 1 κ.γ ζάχαρη επιπλέον
3 αυγά μεγάλα
ξύσμα από 3 σαγκουίνια 
1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανίλιες
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1/3 φρέσκο χυμό σαγκουίνι

Ανακατεύω το γιαούρτι με τη 1 κούπα ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέϊκιν και το αλάτι. Ρίχνω σιγά σιγά και το καλαμποκέλαιο στο μείγμα και ανακατεύω με μία μαρίζ. Ψήνω το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 50 λεπτά. Όσο ψήνεται το cake, βράζω το χυμό σαγκουίνι με τη 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη  για 3 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι και αφήνω να κρυώσει. Αφού βγάλω το cake από το φούρνο, αφήνω για 10 λεπτά να κρυώσει και περιχύνω με το σιρόπι μέχρι να το απορροφήσει καλά.



Αφήνω το cake να κρυώσει καλά και στη συνέχεια γαρνίρω με το γλάσο.

Υλικά για το γλάσο:

1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κ.σ χυμό σαγκουίνι



Ανακατεύω τη ζάχαρη με το χυμό μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα και γλασάρω το cake μου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου