Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μπισκότα με τζίντζερ.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι
130 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
225 γρ. μαύρη ζάχαρη
225 γρ. μελάσα
2 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο

Χτυπάω το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτω τα αυγά, τη μελάσα, τη σόδα, το μπέϊκιν, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύω. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-15 λεπτά. Αφού κρυώσουν διακοσμώ με το γλάσο.

Υλικά για το γλάσο:

250 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό λεμόνι

Ανακατεύω τη ζάχαρη με το χυμό λεμόνι μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα και γλασάρω τα μπισκότα μου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου