Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Brownie cake με καραμελωμένα φυστίκια.

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ σόδα
1/4 κ.γ αλάτι
1 κούπα βούτυρο ανάλατο
1/3 κούπας κουβερτούρα τεμαχισμένη
3 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
1/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ γλυκόζη
1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ άρωμα καφέ ή άρωμα της προτίμησής μας
1 κ.γ καφέ espresso




Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπέν μαρί. Σε μπολ χτυπάω τ΄αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω τη γλυκόζη, τη βανίλια, τον καφέ και το άρωμα και ανακατεύω καλά. Προσθέτω σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω απαλά με μαρίζ. Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και τα ενσωματώνω στο μείγμα. Βάζω λαδόκολλα σε φόρμα, πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα και ρίχνω το μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά. 




Αφήνω το brownie cake να κρυώσει και ετοιμάζω τη γαρνιτούρα.

Υλικά για τη γαρνιτούρα:

2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
1 1/2 κ.σ γλυκόζη
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
2 κ.σ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες αλμυρά φυστίκια

Βράζω τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τη γλυκόζη σε σιρόπι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να σκουρύνει η καραμέλα.






Χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω προσεχτικά την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύω καλά, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα φυστίκια. Βγάζω το brownie cake από τη φόρμα, βάζω σε πιατέλα και γλασάρω με τα καραμελωμένα φυστίκια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου