Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μπισκότα βανίλιας.

Υλικά:

1 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
3 κ.σ γάλα
4 βανίλιες ή εσάνς βανίλιας 
1 κ.σ μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κ.γ σόδα
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις*

* Εάν χρησιμοποιήσω φαρινάπ δεν θα βάλω τη σόδα και το μπέϊκιν.


Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτω το αυγό, το γάλα, τις βανίλιες, το μπέίκιν με τη σόδα και ανακατεύω καλά.Τέλος, προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια σε μαλακή ζύμη. Κόβω τη ζύμη με κουπάτ, αλείφω τα μπισκότα με ασπράδι αυγού και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 15 - 20 λεπτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου