Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα cheesecake cookies.

Υλικά για τα cookies:

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ αλάτι
15 γρ. κακάο
113 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
240 γρ. ξινόγαλα
2 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κ.γ άσπρο ξύδι


Χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν,ρίχνω ένα ένα τα αυγά, προσθέτω το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύδι. Ανακατεύω το χρώμα με το ξινόγαλα και προσθέτω στο μείγμα. Τέλος, ρίχνω το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύω καλά. Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.


Υλικά για τη γέμιση cheesecake:

115 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας


Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Με ένα κουτάλι παίρνω λίγη ζύμη και βάζω κουταλιές σε ένα πιάτο και στη συνέχεια βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.



Αφού κρυώσει η ζύμη και η γέμιση, φτιάχνω τα μπισκότα μου. Παίρνω περίπου μισή κουταλιά της σούπας ζύμη για τα cookies, την κάνω μπαλάκι στο χέρι μου και την ανοίγω ελαφρά στο κέντρο, παίρνω λίγη από τη γέμιση cheesecake, τη βάζω στο cookie μου και διπλώνω ξανά. Βάζω σε ταψί με λαδόκολλα. Προσέχω να βάζω 3 με 4 cookies μόνο γιατί απλώνουν. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 11 λεπτά στους 180C. Αφού τα βγάλω από το φούρνο, αφήνω για 5 στο ταψί να σταθεροποιηθούν λίγο, μεταφέρω σε σχάρα και αφήνω να κρυώσουν τελείως.





Υλικά για το γλάσο λευκής σοκολάτας:

340 γρ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί. Διακοσμώ όταν τα cookies μου έχουν κρυώσει.


* Αν δεν καταναλωθούν αμέσως τα cookies, μπορώ να τα διατηρήσω στο ψυγείο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου