Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Fudge με merenda και ανθό αλατιού.

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
225 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
225 γρ. merenda
50 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ ανθό αλατιού


Ανακατεύω σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ το ζαχαρούχο γάλα , το εκχύλισμα βανίλιας, τις σταγόνες κουβερτούρας, τη merenda & το βούτυρο και τα βάζω σε μπέν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. 





Αφού λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθούν τα υλικά, βάζω το μείγμα σε φόρμα ή ταψάκι που έχω πριν βουτυρώσει ή στρώσει με λαδόκολλα, στρώνω την επιφάνεια και πασπαλίζω με τον ανθό αλατιού. 



Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει το μείγμα. Αφού κρυώσει, βγάζω το fudge μου και κόβω σε τετράγωνα κομμάτια με μαχαίρι που πριν έχω βρέξει για να μην κολλάει πάνω στο γλυκό μου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου