Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Red Velvet Cupcakes.

Υλικά:

1 1/4 φλυτζάνι αλεύρι
1/4 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι
1 κ.σ κακάο
1/4 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 4 βανίλιες
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1/2 κ.γ άσπρο ξύδι
1/2 κ.γ σόδα

 Σε  μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτω το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διαλύω το χρώμα ζαχαροπλαστικής στην κρέμα γάλακτος και τα προσθέτω σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύω. Σε ποτηράκι ανακατεύω το ξύδι με τη σόδα και γρήγορα το προσθέτω στο παραπάνω μείγμα. Ρίχνω το αλεύρι, το μπέϊκιν, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύω καλά. Μοιράζω τη ζύμη στις ειδικές φόρμες για cupcake και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 18 - 23 λεπτά (δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγαίνει καθαρή τα cupcake μου είναι έτοιμα). Αφήνω να κρυώσουν πριν τα διακοσμήσω με frosting.*


* Υλικά για το frosting:

2 φλυτζάνια τυρί κρέμα
1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
2/4 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε παχύρρευστη μορφή

Χτυπάω στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτω τη βανίλια και την άχνη και ανακατεύω.Τέλος προσθέτω σιγά σιγά την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύω με μαρίζ. Βάζω σε κορνέ και γαρνίρω τα cupcake μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου