Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Cupcakes της Kim Kardashian


Υλικά για τα κεκάκια 

-1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

- μισό φλιτζάνι βούτυρο

-2 αυγά

-2 κουτάκια βανίλια σε σκόνη ή 1 κουτ. του γλυκού vanilla extract

- 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 & 3/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

-1/2 φλιτζάνι γάλα

-1 / 4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Υλικά για την κρέμα 

-4 ασπράδια αυγών

-1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-2/3 φλιτζάνια νερό

- 1 & 1/3 φλιτζάνι + 2 κουταλάκια ζάχαρη

-4 μπαστούνια ανάλατο βούτυρο

-2 κουτ. του γλυκού vanilla extract ή 1 σκόνη βανίλιας 


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ετοιμάζουμε θήκες για cupcakes. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά να ενσωματωθούν καλά. Ακολούθως προσθέτουμε τη βανίλια. Σε ξεχωριστό σκεύος αναμειγνύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε εναλλάξ λίγο από το μείγμα αλευριού ? μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Με ένα κουτάλι βάζουμε ποσότητα μείγματος σε κάθε θήκη και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Προσοχή: Μην τα αφήσεις παραπάνω γιατί θα βγουν «ψωμάκια». Βγάζουμε τα cupcakes μας από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ενώ αφήνουμε τα κεκάκια μας να κρυώνουν φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε 1 & 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη με 2/3 του φλιτζανιού νερό. Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να βράσει έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς να το ανακατεύουμε μέχρι να είναι ένα σιρόπι πολύ καλά δεμένο. Παράλληλα, μέχρι να γίνει το σιρόπι μας, χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτοντας και 2 κουταλάκια ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Μόλις το σιρόπι γίνει παχύρρευστο το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στη μαρέγκα και το αναμειγνύουμε χτυπώντας το στο μίξερ για 10-15 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο και τη βανίλια και κτυπάμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, αφράτο αποτέλεσμα. Για να είναι πιο ομοιόμορφη η επικάλυψη μπορούμε να κόψουμε την επιφάνεια των cupcake αν έχουν φουσκώσει αρκετά ώστε να τα κάνουμε επίπεδα. Στη συνέχεια με ένα κορνέ γαρνίρουμε με την κρέμα και με πολύχρωμη τρούφα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου