Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Cupcakes με καρότο και τζίντζερ.

Υλικά για τα cupcakes:

158 γρ. ψιλοκομμένα καβουρδισμένα pecans ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ σόδα
1/4 γ.γ αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο 
225 γρ. ζάχαρη
225 γρ, πουρέ μήλο
60 γρ. καλαμποκέλαιο
2 αυγά
340 γρ. καρότα τριμμένα
150 γρ. σταφίδα ξανθή
1 κ.σ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ





Σε μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, τον πουρέ μήλου και  το καλαμποκέλαιο να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και ανακατεύω. Κοσκινίζω το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο και προσθέτω σταδιακά στο μείγμα. Τέλος, προσθέτω το καρότο, τις σταφίδες και το τζίντζερ και ανακατεύω.  Βάζω το μείγμα σε θήκες για cupcakes και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 18-22 λεπτά στους 180C. 






Υλικά για το γλάσο:

120 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
370 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ σιρόπι σφένδαμου (προαιρετικό)
370 γρ. ζάχαρη άχνη


Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω τη βανίλια, το σιρόπι και σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Αν το μείγμα μου αραιώσει στο ψυγείο, προσθέτω λίγη άχνη μέχρι να έρθει στην επιθυμητή υφή. Γαρνίρω τα cupcake μου όταν είναι κρύα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου