Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα με σύκα και σοκολάτα.

Υλικά για τη ζύμη:

1 αυγό
100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι

Χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο, ρίχνω το αυγό και στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνω μέχρι να ομοιογενής. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά (τη ζύμη την κάνω μπάλα και τυλίγω με μεμβράνη). Ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη σε διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από την ταρτιέρα μου, την τρυπάω με πηρούνι να μη φουσκώσει, τοποθετώ μέσα της λαδόχαρτο με φασόλια και ψήνω για 20 - 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C.

Υλικά για τη γέμιση:

300 γρ. σύκα ξερά
200 γρ. κόκκινο κρασί
50 γρ. νερό
45 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα

Κόβω τα σύκα, τα βάζω σε τηγάνι, προσθέτω το νερό και το κρασί και τα αφήνω να βράσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την προσθέτω στα σύκα. Ανακατεύω καλά και στη συνέχεια ρίχνω το μείγμα στη ζύμη της τάρτας. Αφήνω να κρυώσει τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρω αν θέλω με φρέσκα σύκα και σαντιγί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου