Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τούρτα κάστανο με σοκολάτα.

Υλικά για τη βάση:

125 γρ. καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ασπράδια
50 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. κορν φλάουερ
50 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί. Ανακατεύω όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και προσθέτω την κουβερτούρα. Απλώνω το μείγμα σε λαδόκολλα μέσα σε τσέρκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 15 λεπτά.

Υλικά για την κρέμα κάστανο:

500 γρ. κρέμα κάστανο
1 φύλλο ζελατίνης ( το μουσκεύω σε κρύο νερό)
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. ρούμι
200 γρ. μαρόν γλασέ ψιλοκομμένα



Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση, τη ρίχνω πάνω από την κουβερτούρα. Ομογενοποιώ και προσθέτω τη ζελατίνη αφού την έχω στύψει καλά. Αφήνω λίγο το μείγμα μου να κρυώσει και προσθέτω την κρέμα κάστανο, το ρούμι και τα μισά μαρόν γλασέ.

Υλικά για το γλάσο:

150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μέλι

Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση, ρίχνω πάνω από την κουβερτούρα, προσθέτω το μέλι και ομογενοποιώ καλά.

Συναρμολόγηση της τούρτας:

Βάζω τη βάση μου σε πιατέλα και γεμίζω με την κρέμα κάστανο. Καλύπτω την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μαρόν γλασέ και αφήνω να κρυώσει για 2 ώρες. Ξεφορμάρω την τούρτα από το τσέρκι και καλύπτω με το γλάσο σοκολάτας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου