Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κέικ σοκολάτας με μέλι.

Υλικά:

80 γρ. ζάχαρη καστανή
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. μέλι
2 αυγά
360 γρ. αλεύρι
1 κ.γ σόδα
1 κ.σ κακάο
150 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
225 γρ. ζεστό γάλα

Λιώνω τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Στο μίξερ χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτω τα αυγά και στη συνέχεια το μέλι, το κακάο, τη σόδα και το αλεύρι. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ομογενοποιώ. Ρίχνω προσεχτικά το ζεστό γάλα και ανακατεύω. Η ζύμη μου θα είναι κάπως υγρή και όχι πολύ στερεή. Βάζω σε αντικολλητική φόρμα ή σε βουτυρωμένη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα - 1 και 15 λεπτά. (Αν μου περισσέψει ζύμη, μπορώ να φτιάξω cupcakes). 

Υλικά για το γλάσο:

60 γρ. γάλα
60 γρ. μέλι
170 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
180 γρ. ζάχαρη άχνη

Βάζω το γάλα και το μέλι να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, αφαιρώ από τη φωτιά, ρίχνω την κουβερτούρα και ανακατεύω καλά να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτω την άχνη και ομογενοποιώ. Γλασάρω το κέικ μου όταν έχει κρυώσει τελείως. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου