Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Μπισκότα με λευκή σοκολάτα.

Υλικά:

450 γρ. αλεύρι
177 γρ. κακάο 
1 κ.γ σόδα
1 πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά
225 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ καφέ espresso σκόνη
1 κ.γ άρωμα πικραμύγδαλο ή άλλο άρωμα της αρεσκείας μας
225 γρ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη
Θα χρειαστώ 1 αυγό και 2 κ.σ καστανή ζάχαρη για να επαλείψω τα μπισκότα.



Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτω τον καφέ , τη βανίλια και το άρωμα. Προσθέτω το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύω. Τέλος ρίχνω και την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ενώνω με τη ζύμη.




Χωρίζω τη ζύμη σε 2 μέρη, απλώνω λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και  κάνω μπαστουνάκια τη ζύμη. Απλώνω πάνω σε λαδόκολλα ή άλλη αντικολλητική επιφάνεια και την ανοίγω λίγο. Χτυπάω το εναπομείναν αυγό και με πινελάκι περνάω πάνω από τις ζύμες μου. Πασπαλίζω με την κρυσταλλική ζάχαρη. 



Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά. Αφήνω 15 λεπτά να κρυώσει η ζύμη και κόβω με  μαχαίρι για ψωμί διαγώνια σε μπισκότα με πάχος 2 περίπου εκατοστά. 


Ξανά βάζω τα μπισκότα στο φούρνο και ψήνω για 20 ακόμα λεπτά. Αφού ψηθούν αφήνω να τελειώσουν τελείως και διατηρώ σε αεροστεγές κουτί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου