Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Cake σοκολάτας.

Υλικά:

120 γρ. κουβερτούρα
160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αμυγδαλόψιχα
4 αυγά
100 γρ. φαρινάπ

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.Προσθέτω τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα και τα αυγά, ομογενοποιώ και ρίχνω το αλεύρι. Ψήνω στους 170 C για 20 -25 λεπτά. 

Υλικά για το γλάσο:

150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος

Ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση, την ρίχνω πάνω από την κουβερτούρα και ομογενοποιώ καλά με μαρίζ.

Αφού κρυώσει λίγο το cake περιχύνω με το γλάσο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου