Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Mousse σοκολάτας.


Υλικά:

300 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
6 αυγά


Λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνω και το κονιάκ και ομογενοποιώ καλά. Ρίχνω τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύω. Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτω στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Γεμίζω ποτήρια και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου