Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Αγγελικό cake με διαβολική επικάλυψη!!!

Υλικά για το cake:

10 ασπράδια
1 κ.σ χλιαρό νερό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κ.γ κρεμόριο
1/2 κ.γ αλάτι

Βάζω τα ασπράδια και το νερό σε μεταλλικό μπολ και τα τοποθετώ πάνω σε μπέν μαρί μέχρι να ζεσταθούν λίγο. Εν τω μεταξύ κοσκινίζω το αλεύρι με το 1/4 της ζάχαρης σε λαδόκολλα. Αφού ζεσταθούν λίγο τα ασπράδια τα αποσύρω από το μπέν μαρί και τα χτυπάω στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω τη βανίλια , το κρεμόριο και το αλάτι και αυξάνω την ταχύτητα του μίξερ στο γρήγορο.Σταδιακά προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα που θα σχηματιστεί να αρχίσει να κάνει κορυφές.



Προσθέτω σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζω να χτυπάω στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να βάλω όλο το αλεύρι. Βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 C για 40 λεπτά (δοκιμάζω το μείγμα αν έχει ψηθεί με ένα μαχαίρι. Αν βγαίνει καθαρό το cake μου είναι έτοιμο).




Μόλις βγάλω το cake από το φούρνο, αναποδογυρίζω τη φόρμα και σιγά σιγά ξεφορμάρω το cake. Αφήνω να κρυώσει.




Υλικά για την διαβολική επικάλυψη:

1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα κακάο
1/4 κούπα γάλα
1 κ.σ espresso σκόνη
1 πρέζα κρεμόριο
2 κούπες κρύα σαντιγί

Ανακατεύω την άχνη, το κακάο, τον espresso, το κρεμόριο και το  γάλα καλά και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού κρυώσει, προσθέτω σιγά σιγά τη σαντιγί και χτυπάω στο μίξερ έως ότου γίνει λεία κρέμα. Καλύπτω το cake και σερβίρω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου