Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ανάποδο κέικ μπανάνας.

Υλικά:

2 ώριμες μπανάνες
160 γρ. καστανή ζάχαρη 
90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
340 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. καλαμποκέλαιο
2 αυγά
120 γρ. ξινόγαλα
2 βανίλιες


Ανακατεύω το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και το απλώνω στη βάση από τη φόρμα. Κόβω τις μπανάνες στη μέση και ύστερα κατά μήκος και τις βάζω πάνω από το μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στο μίξερ χτυπάω την κρυσταλλική ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο, προσθέτω τα αυγά και στη συνέχεια τη βανίλια και το αλεύρι. Ρίχνω το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30-35 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει και βγάζω από τη φόρμα το κέικ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου