Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τούρτα σοκολάτας με dulce de leche.

Υλικά για το παντεσπάνι:

900 γρ. αλεύρι
2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ σόδα
1 πρέζα αλάτι
225 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
450 γρ. σαντιγί σε παχύρρευστη μορφή






Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και ανακατεύω καλά. Προσθέτω κοσκινισμένο το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και το μπέϊκιν. Προσθέτω τη σαντιγί και ανακατεύω απαλά με μαρίζ. Χωρίζω το μείγμα και το βάζω σε 2 βουτυρωμένα ταψάκια ίδιας διαμέτρου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180C. 





Αφού κρυώσουν καλά τα παντεσπάνια μου, τα κόβω στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι έτσι ώστε να έχω 4 δίσκους παντεσπάνι.


Υλικά για τη γέμιση:

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
750 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. γάλα
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1500 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. dulce de leche*

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και αφήνω να κρυώσει λίγο. Στο μίξερ χτυπάω το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και σταδιακά προσθέτω τη ζάχαρη άχνη.  Από το μείγμα παίρνω περίπου το μισό και λίγο λιγότερο και το ανακατεύω με το dulce de leche. Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνω την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω. 





Σε πιατέλα τοποθετώ ένα παντεσπάνι και γεμίζω με λίγη από την κρέμα με το dulce de leche. Βάζω το άλλο παντεσπάνι και γεμίζω με την κρέμα κουβερτούρας. Συνεχίζω το ίδιο και στα υπόλοιπα παντεσπάνια και τέλος γλασάρω την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα κουβερτούρας.





* Για να φτιάξω dulce de leche, βάζω σε κατσαρόλα 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα - προσέχω να είναι στο πλάι και όχι όρθιο - και το καλύπτω με νερό. Βράζω σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 ώρες. Συμπληρώνω με νερό όποτε χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου