Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Creme brulee με πραλίνα.

Υλικά:

50 γρ. ζάχαρη
400 γρ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. πραλίνα
5 κρόκοι αυγών

Βάζω την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί και λίγο πριν βράσει, κατεβάζω από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτω την πραλίνα. Προσθέτω την ζεστή κρέμα γάλακτος σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύω συνεχώς. Προσέχω να μην δημιουργηθεί αφρός αλλιώς τον αφαιρώ με μια λαδόκολλα. Βάζω την κρέμα σε πυρίμαχα μπολάκια και τοποθετώ σε ταψί. Προσεχτικά ρίχνω νερό μέσα στο ταψί και προσέχω να είναι περίπου 2 δάχτυλα. Ψήνω τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν, πασπαλίζω με ζάχαρη (λευκή ή μαύρη) και την καίω με το ειδικό καμινέτο ή στο γκριλ του φούρνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου