Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Κρέμα βανίλιας.

Υλικά:

2/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας κορν φλάουρ
1/4 κ.γ αλάτι
2 1/2 κούπας πλήρες γάλα
4 ασπράδια αυγού
3 κ.σ ανάλατο βούτυρο
1 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κλωναράκι βανίλια
τρίμμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Κοσκινίζω τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Σε κατσαρολάκι (μεσαία φωτιά) ζεσταίνω το γάλα, τα ασπράδια και τους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας. Σταδιακά ρίχνω το μείγμα με τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Παίρνω ένα σουρωτήρι και το τοποθετώ πάνω από ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνω το μείγμα της κρέμας και το σουρώνω καλά.


Προσθέτω το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, ομογενοποιώ καλά την κρέμα μου και σκεπάζω με μια διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας.


Αφήνω να κρυώσει στο ψυγείο και πριν σερβίρω ανακατεύω καλά την κρέμα, βάζω σε μπολάκι και γαρνίρω με το τρίμμα σοκολάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου