Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κέικ μανταρίνι.

Υλικά:

5 μανταρίνια κλημεντίνες (περίπου 370 γρ.)
5 αυγά
225 γρ. ζάχαρη + 2 κ.σ επιπλέον
530 γρ. αμυγδαλόσκονη
1 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα μανταρίνι
2 βανίλιες


Βράζω τα μανταρίνια για 1 ώρα και τα αφήνω να κρυώσουν. Ξεφλουδίζω τα μανταρίνια και τη σάρκα τη βάζω στο blender με τις 2 κουταλιές ζάχαρη να γίνει πουρές. Σε μπολ χτυπάω τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέϊκιν και ανακατεύω. Τέλος, ρίχνω τον πουρέ από τα μανταρίνια. Βουτυρώνω μια φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 190C. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου