Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μελομακάρονα.

Υλικά:

400 γρ. χυμό πορτοκάλι
530 γρ. καλαμποκέλαιο
1200 γρ. αλεύρι μαλακό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ αμμωνία
1/2 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ κανέλλα 
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
50 γρ. φυτίνη
ξύσμα πορτοκάλι


Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.
Ανακατεύω το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και προσθέτω τη φυτίνη, το ξύσμα, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και την αμμωνία. Σε ποτήρι ανακατεύω το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και τα ρίχνω στο μείγμα ανακατεύοντας καλά. Τέλος, προσθέτω το αλεύρι. Πλάθω τα μελομακάρονα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25 λεπτά. Όπως είναι καυτά από το φούρνο, τα ρίχνω στο σιρόπι και στη συνέχεια τα πασπαλίζω με χοντροκομμένα καρύδια και μέλι.


Υλικά για το σιρόπι:

500 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλας
100 γρ. μέλι
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο.

Βράζω όλα τα υλικά μαζί και αφού πάρει μια βράση το σιρόπι το αφήνω για 5 λεπτά και κατεβάζω από τη φωτιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου