Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Cupcakes με γέμιση ζύμης μπισκότου και γλάσο.

Υλικά για τη ζύμη μπισκότο:

225 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
170 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. γάλα
3 βανίλιες
570 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ αλάτι
225 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο και τις ζάχαρες να αφρατέψουν, προσθέτω το γάλα, τις βανίλιες, το αλάτι και τέλος το αλεύρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και τις σταγόνες κουβερτούρας και ομογενοποιώ. Με ένα κουταλάκι του γλυκού κάνω μικρά μπαλάκια ζύμης, τα απλώνω σε λαδόκολλα και βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.




Υλικά για τα cupcakes:

330 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
310 γρ. ζάχαρη καστανή
4 αυγά
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ σόδα
1/4 κ.γ αλάτι
225 γρ. γάλα
2 βανίλιες

Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνω ένα ένα τα αυγά, το μπέϊκιν, τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι και τέλος, προσθέτω εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι και ομογενοποιώ καλά. Γεμίζω με το μείγμα τα 2/3 από τις θήκες για cupcakes και από πάνω βάζω μια ζύμη μπισκότου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 16 - 18 λεπτά.





Υλικά για το γλάσο:

330 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. ζάχαρη καστανή
670 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ αλάτι
4 κ.σ γάλα
1 βανίλια

Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη να αφρατέψουν για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύω καλά σε μέτρια ταχύτητα. Γαρνίρω σε κρύα cupcakes.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου