Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο τσιζκέικ.

Υλικά για τη βάση:

1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
2 κ.σ καστανή ζάχαρη
1 κ.γ κανέλλα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Ανακατεύω τα μπισκότα με τη ζάχαρη και την κανέλλα και προσθέτω το βούτυρο. Απλώνω σε τσέρκι τη βάση μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 5 λεπτά. 

Υλικά για την κρέμα:

800 γρ. τυρί κρέμα
1 κούπα ζάχαρη
3 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Στο μίξερ χτυπάω το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν. Προσθέτω τα αυγά και ομογενοποιώ. Ρίχνω το μείγμα στη βάση και ψήνω στους 160 για 1 - 1,5 ώρα.

Υλικά για την επικάλυψη:

2 κούπες sour cream (θα τη βρούμε σε μεγάλα super markets)
1/4 κούπας ζάχαρη
διάφορες Χριστουγεννιάτικες καραμέλες για διακόσμηση

Ανακατεύω τη sour cream με τη ζάχαρη και βάζω πάνω από το τσιζκέικ και ψήνω για 5-7 λεπτά παραπάνω στο φούρνο. Αφήνω να κρυώσει για 4 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο και διακοσμώ με τις καραμέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου