Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μπράουνις με καπουτσίνο και γέμιση τυρί κρέμα.

Υλικά για τα μπράουνις:

115 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
6 κ.σ βούτυρο ανάλατο
170 γρ ζάχαρη
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
120 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1 κ.σ σκόνη espresso ή στιγμιαίου καφέ διαλυμένη σε 1/2 κ.σ ζεστό νερό

Σε μπέν μαρί λιώνω τη σοκολάτα με το βούτυρο και τον καφέ. Χτυπάω τη ζάχαρη με τα αυγά και τη βανίλια και προσθέτω το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά. Τέλος, προσθέτω το αλάτι, το αλεύρι και τα καρύδια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά.

Υλικά για την κρέμα τυριού:

120 γρ τυρί κρέμα
3 κ.σ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ κανέλλα

Σε μίξερ χτυπάω το τυρί με το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλλα και ομογενοποιώ. Απλώνω το μείγμα πάνω από τα μπράουνις και βάζω στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κρέμα (περίπου 1 ώρα).

Υλικά για το γλάσο:

85 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κ.σ ανάλατο βούτυρο
60 γρ κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
2 κ.σ σκόνη espresso ή στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1/2 κ.σ ζεστό νερό

Σε μπέν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο και τον καφέ. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Αφήνω λίγο το γλάσο να κρυώσει και στη συνέχεια περιχύνω πάνω από τα μπράουνις και αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.


2 σχόλια: