Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τερίνα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο.

Υλικά:

1 1/2 κούπας σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα τεμαχισμένη
1 κούπα φυστικοβούτυρο
2 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κούπας ζάχαρη
1 1/4 κούπας φυστίκια αλατισμένα και καβουρδισμένα

Σ ε μίξερ χτυπάω το 1 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και το αφήνω στην άκρη. Σε μπέν μαρί λιώνω τη σοκολάτα, αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το φυστικοβούτυρο και ομογενοποιώ καλά. Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτω τη χτυπημένη σαντιγί και βάζω σε τετράγωνο τσέρκι που πριν έχω απλώσει λαδόκολλα. Χτυπάω την υπολειπόμενη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε παχύρρευστη κρέμα. Βάζω το μείγμα πάνω από το μείγμα της σοκολάτας και πασπαλίζω με τα φυστίκια. Τυλίγω με μεμβράνη τη φόρμα και βάζω στην κατάψυξη για 3 ώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου