Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τάρτα μήλου.

Υλικά για τη ζύμη:

115 γρ. ανάλατο βούτυρο
285 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 - 4 κ.σ κρύο νερό

Κόβω το βούτυρο σε κυβάκια και το ανακατεύω με τα χέρια μαζί με το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Πλάθω σε ζύμη, τυλίγω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Υλικά για τη γέμιση:

6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
60 γρ. ζάχαρη
55 γρ. βούτυρο
120 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο ή άλλη της αρεσκείας μας
1/2 κ.γ κανέλλα (προαιρετικά)


Βάζω τη ζύμη μου σε ταρτιέρα και στη συνέχεια αλείφω με τη μαρμελάδα την επιφάνειά της. Απλώνω τα μήλα πάνω από τη μαρμελάδα, πασπαλίζω με τη ζάχαρη και την κανέλλα και τέλος, κόβω το βούτυρο σε κυβάκια και τοποθετώ πάνω από τα μήλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά. Αν θέλω τη σερβίρω ζεστή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου