Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο κέικ με ρόδι.

Υλικά για το κέικ:

1 κούπα γάλα
6 ασπράδια αυγού
3 βανίλιες
2 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
3/4 κούπας βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

Σ ε ένα μπολ χτυπάω το γάλα με τα ασπράδια και την βανίλια. Σε άλλο μπολ χτυπάω στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να μοιάζουν σαν άμμος βρεγμένη. Κρατάω το 1/2 από το μείγμα με τα ασπράδια και το υπόλοιπο το προσθέτω στο μείγμα και ανακατεύω με το μίξερ. Προσθέτω το υπόλοιπο μείγμα από τα ασπράδια και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Χωρίζω τη ζύμη στα 2 και ψήνω σε ταψάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά.  Αφήνω να κρυώσει πριν σιροπιάσω το κέικ.

Υλικά για το σιρόπι ροδιού:

2 κούπες χυμό ρόδι
1 κούπα ζάχαρη

Βράζω τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά μέχρι να έχω ένα δεμένο σιρόπι.

Σιροπιάζω το ένα κέικ και στη συνέχεια τοποθετώ το δεύτερο από επάνω και σιροπιάζω καλά. Αφήνω να κρυώσει και ετοιμάζω το γλάσο.

Υλικά για το γλάσο:

4 κούπες ζάχαρη άχνη
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ τυρί κρέμα
2 βανίλιες
σπόρια ροδιού (προαιρετικά)

Χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν, προσθέτω το τυρί και τη βανίλια και ομογενοποιώ ώστε να έχω ένα λείο και αφράτο μείγμα. Καλύπτω το κέικ με το γλάσο και γαρνίρω με τα σπόρια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου