Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Κέικ μήλου με σος καραμέλας - ρούμι.

Υλικά για το κέικ:

225 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 εκχύλισμα βανίλιας
340 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ κανέλλα
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ αλάτι
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες


 Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτω ένα ένα τα αυγά. Προσθέτω τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύω και ρίχνω το αλεύρι κοσκινισμένο. Τέλος, προσθέτω τα μήλα, ανακατεύω καλά και βάζω σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.

Υλικά για τη σος:

120 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ μαύρη ζάχαρη
120 γρ κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
115 γρ βούτυρο
60 γρ μαύρο ρούμι

Βάζω σε χαμηλή φωτιά και σε μπέν μαρί τις 2 ζάχαρες με την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζω για 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτω το βούτυρο και βράζω για άλλα 30 λεπτά (μην ανησυχείτε αν σας κόψει η σος, θα δέσει όταν τη χτυπήσουμε). Κατεβάζω από τη φωτιά, αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει, προσθέτω το ρούμι και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δέσει η σος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου