Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Κέικ με τζίντζερ και γλάσο καφέ.

Υλικά:

2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ τζίντζερ σκόνη
1/2 κ.γ κανέλλα
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο 
1/4 κ.γ μπαχάρι
1/2 κούπα μελάσα (θα τη βρούμε στα super market)
1/2 κούπας δυνατό καφέ της αρεσκείας μας
1 1/4 κούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
3 αυγά και 2 κρόκους

Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μελάσα με τον καφέ.  Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο να γίνει κρέμα, προσθέτω τα αυγά με τους κρόκους ένα ένα και στη συνέχεια ρίχνω το τζίντζερ, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι και ανακατεύω καλά.  Τέλος, ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι κοσκινισμένο με το μείγμα του καφέ  βάζω σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει και διακοσμώ με το γλάσο.

Υλικά για το γλάσο:

1 κούπα ζάχαρη άχνη
3 κ.σ στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1/2 κ.σ ζεστό νερό

Ανακατεύω τη ζάχαρη με τον καφέ μέχρι να έχω ένα λείο γλάσο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου