Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Κέικ καρότο.

Υλικά για το κέικ:

560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 μέτρια καρότα τριμμένα
1 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ σόδα
1/4 κ.γ κανέλλα
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ αλάτι
300 γρ ζάχαρη
60 γρ μαύρη ζάχαρη
3 αυγά
180 γρ γιαούρτι
180 γρ καλαμποκέλαιο

Σε μπολ βάζω τα καρότα και από πάνω κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέϊκιν, τη σόδα, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι μέχρι να σκεπαστούν καλά. Σε άλλο μπολ ανακατεύω τις 2 ζάχαρες με τα αυγά, προσθέτω το γιαούρτι και σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο και ομογενοποιώ. Ρίχνω το μείγμα στα καρότα και ανακατεύω καλά. Βουτυρώνω μια φόρμα για κέικ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά, κατεβάζω τη θερμοκρασία στους 160 και ψήνω για άλλα 20 λεπτά. Αφήνω το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζω το γλάσο.

Υλικά για το γλάσο:

225 γρ τυρί κρέμα
60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
550 γρ ζάχαρη άχνη

Στο μίξερ χτυπάω το τυρί με το βούτυρο να αφρατέψουν, προσθέτω τη βανίλια και σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να έχω ένα λείο και μαλακό γλάσο. Βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά και στη συνέχεια γλασάρω το κέικ μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου