Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κέικ καρύδας με λάιμ.

Υλικά:

2 κούπες φαρινάπ
1 κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κούπα βούτυρο
1 1/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα από 2 λάιμ
2 αυγά
3/4 κούπας ξινόγαλα ή κρέμα γάλακτος
5 κ.σ χυμό λάιμ
1 κούπα ζάχαρη άχνη

Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω τα αυγά ένα ένα, 2 κ.σ από το χυμό λάιμ και στη συνέχεια προσθέτω το μισό αλεύρι, ανακατεύω και προσθέτω και το μισό ξινόγαλο. Τέλος, προσθέτω στο μείγμα την υπόλοιπη ποσότητα αλευριού και ξινόγαλου, το ινδοκάρυδο και ομογενοποιώ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 - 45 λεπτά. Αφού κρυώσει το κέικ, ανακατεύω τη ζάχαρη άχνη με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και γλασάρω το κέικ μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου