Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σπιτική sour cream.

Υλικά:

2 κούπες κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
3 κ.σ ξινόγαλο
1 γυάλινο βάζο με καπάκι

Αποστειρώνω το βάζο σε βραστό νερό. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλο στο βάζο, κλείνω με το καπάκι και αναδεύω με προσοχή. Αφήνω το βάζο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να φτάσει το μείγμα στην επιθυμητή σύσταση (το μείγμα θα πρέπει να είναι ελαφρώς πηχτό). Διατηρώ στο ψυγείο μέχρι 3 εβδομάδες. Προσοχή! εάν παρατηρήσω ότι το μείγμα κόβει ή πιάνει μούχλα το πετάω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου