Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Τζιζκέικ σοκολάτα.

Υλικά για τη βάση:

125 γρ. μπισκότα τύπου digestive
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ κακάο

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και στρώνω τη βάση σε φόρμα για τζιζκέικ καλά. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

Υλικά για την κρέμα:

175 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
500 γρ, τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ κορν φλάουερ
3 αυγά + 3 ασπράδια
150 γρ. sour cream
1/2 κ.σ κακάο
1 κ.σ ζεστό νερό

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την αφήνω για 5 λεπτά να κρυώσει.  Στο μίξερ χτυπάω το τυρί κρέμα να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τα 3 αυγά, διαλύω το κακάο στο νερό και το προσθέτω και αυτό και ομογενοποιώ πολύ καλά. Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτω και αυτά στο μείγμα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτω το μείγμα στη βάση και στη συνέχεια βάζω τη βάση μου μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψάκι και προσθέτω νερό μέχρι τη μέση ( ΠΡΟΣΟΧΗ! εάν η βάση μου είναι διασπώμενη, τυλίγω πρώτα με αλουμινόχαρτο γύρω γύρω και στη συνέχεια με μεμβράνη). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 - 60 λεπτά. ( Η επιφάνεια του τσιζκέικ θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή και το εσωτερικό να είναι τρεμουλιαστό!). Αφήνω λίγο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζω στο ψυγείο.

Υλικά για το γλάσο:

75 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ μέλι

Ζεσταίνω σε χαμηλή θερμοκρασία όλα τα υλικά μαζί, μόλις αρχίσει λιώσει η κουβερτούρα, αποσύρω από τη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα. Αφήνω λίγο να κρυώσει και καλύπτω το τσιζκέικ μου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου