Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ανάποδο κέικ με αχλάδια και μήλα.

Υλικά:

1 1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
1 1/2 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κούπας ζάχαρη καστανή
2 βανίλιες
2 κ.σ μπράντι
3 αυγά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κ.γ κανέλλα
1/2 κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ αλάτι
4 κούπες μήλα κομμένα σε κύβους
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1 - 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες


Βουτυρώνω μια φόρμα για κέικ, πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και στρώνω τις φέτες από τα αχλάδια στον πάτο.



Σε μπολ ανακατεύω τα 2 αλεύρια, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και το μπράντι να αφρατέψουν. Προσθέτω το μείγμα με τα αλεύρια, ανακατεύω και τέλος προσθέτω τα μήλα και τα καρύδια. Ρίχνω το μείγμα πάνω από τα αχλάδια. 



Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ώρα και 25 λεπτά. Αφήνω το κέικ να κρυώσει και αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

Υλικά για το γλάσο:

3 κ.σ ανάλατο βούτυρο
6 κ.σ καστανή ζάχαρη
2 κ.σ μέλι
2 κ.σ μπράντι
2 κ.σ κρέμα γάλακτος

Ζεσταίνω όλα τα υλικά μου σε μια κατσαρόλα και αφού πάρει την βράση, τα αφήνω να βράσουν για 3 λεπτά ακόμα. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνω πάνω από το κέικ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου