Υλικά:
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
750 γρ. αλεύρι
5 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Υλικά για το σιρόπι:
3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι ή πορτοκάλι
Βάζω το σιρόπι να βράσει για περίπου 10 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα. Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτω τους κρόκους έναν έναν. Προσθέτω το μπέϊκιν, το ξύσμα, το γιαούρτι και ανακατεύω. Τέλος, ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύω με μαρίζ προσέχοντας να μη μου ξεφουσκώσει το μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 C. Σιροπιάζω το γλυκό, προσέχοντας να είναι καυτό το γλυκό και κρύο το σιρόπι. Γαρνίρω αν θέλω με άγλυκη σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
750 γρ. αλεύρι
5 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Υλικά για το σιρόπι:
3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι ή πορτοκάλι
Βάζω το σιρόπι να βράσει για περίπου 10 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα. Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτω τους κρόκους έναν έναν. Προσθέτω το μπέϊκιν, το ξύσμα, το γιαούρτι και ανακατεύω. Τέλος, ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύω με μαρίζ προσέχοντας να μη μου ξεφουσκώσει το μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 C. Σιροπιάζω το γλυκό, προσέχοντας να είναι καυτό το γλυκό και κρύο το σιρόπι. Γαρνίρω αν θέλω με άγλυκη σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου