Υλικά:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2/3 κούπα κακάο
1 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
1 κ.γ καφέ espresso σκόνη (προαιρετικά)
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτω τ' αυγά, τη βανίλια, το κακάο και τον καφέ. Τέλος προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέϊκιν και το αλάτι. Ζυμώνω και τυλίγω τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω τα μπισκότα μου σε ότι σχήμα θέλω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 8-11 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν και τα διακοσμώ με το γλάσο.
Υλικά για το γλάσο:
2 κούπες ζάχαρη άχνη
2 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
1/4 κ.γ αλάτι
4 κ.σ κρέμα γάλακτος
χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και διακοσμώ τα μπισκότα μου.
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2/3 κούπα κακάο
1 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
1 κ.γ καφέ espresso σκόνη (προαιρετικά)
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτω τ' αυγά, τη βανίλια, το κακάο και τον καφέ. Τέλος προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέϊκιν και το αλάτι. Ζυμώνω και τυλίγω τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω τα μπισκότα μου σε ότι σχήμα θέλω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 8-11 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν και τα διακοσμώ με το γλάσο.
Υλικά για το γλάσο:
2 κούπες ζάχαρη άχνη
2 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
1/4 κ.γ αλάτι
4 κ.σ κρέμα γάλακτος
χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και διακοσμώ τα μπισκότα μου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου